Strawberry On Top Of Cupcake

Kokoscupcakes

Idag bakade jag cupcakes med kokostopping i blått och rosa (himla originell färgkombination). Jag använde detta recept för muffinsarna och såhär gjorde jag toppingen i form av frosting och färgad kokos:
 
Vispa smöret fluffigt (elvisp) och häll i florsockret, lite åt gången. För att få den något tunnare tillsätter du 1 msk kokat vatten. Smaksätt med lite vanillinsocker (ca ½ tsk). 
Lägg över hälften av frostingen i en annan bunke, eftersom vi vill ha en bunke med rosa frosting och en med blå. Detta gör vi genom att blanda i några droppar röd respektive blå karamellfärg.
 
Nu ska vi färga kokos! Detta gör jag genom att hälla i den mängden kokos jag vill ha i en plastpåse, tillsammans med några droppar karamellfärg. Sedan kan man "knåda" in färgen utanpå påsen, så slipper man färgkladd på oönskade ställen.

Spackla dina muffins ganska tjockt (frosting är ju namnam) och doppa dem i kokosen!
 
 
Tadaaa!
 
Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ (av 5)
Supergoda och även fina att titta på! Inte så komplicerade att göra heller, bara man har tid så!

Marängtårtor

I söndags hade vi släkten över för att fira att jag fyllt 15 år (fyllde egentligen dagen efter, men). Bakade två marängtårtor med glass, daimgrädde och bär! 

För att göra tårtorna behöver du:
• 2 paket marängbottnar 
• 0,75 l hallonglass
• 4 st dubbeldaim
• 4 dl vispgrädde
• Blå karamellfärg
• Frukt/bär att dekorera med (vindruvor, jordgubbar, hallon, blåbär)
 
Jag hoppas att ni förstår något av bilderna. Om ni skulle ha några frågor/synpunkter är det bara att kommentera!
 
 
 
 
Betyg: ♥ ♥  (av 5)
Det är väldigt lätt att göra tårtorna och de blev väldigt goda! Lite för sött med marängen dock, eftersom det dessutom är vindruvor, hallonglass och daimgrädde på. 
För att göra det lite "mer tårta" hade man kunnat lägga daimgrädde runt om tårtan också – och kanske dekorerat ytterligare. Men i så fall får man jobba lite snabbare för tårtorna vill gärna smälta!

Äppelsmulpaj

Finns det något bättre än äppelpaj att inviga hösten med? ;)

Ingredienser:
6 äpplen
0,5 dl strösocker
Kanel
(nedan är till smuldegen)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1,5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 dl kokos
1 dl havregryn

Gör såhär:
Sätt ugnen på 175°C.
Smörj pajformen. Skala och skiva dina äpplen. Lägg dem i pajformen och blanda runt med 0,5 dl strösocker och kanel efter smak. 
Blanda ihop ingredienserna till smuldegen i en bunke bredvid. Strö sedan smuldegen över äpplena. 
Baka i ugnen i ca 25 minuter.

Servera med exempelvis glass eller vaniljsås!
 
Betyg: ♥ ♥ (av 5)
God och lätt att göra. Dock kändes den inte så speciell... Men hur lätt är det att få en smulpaj att bli speciell?