Strawberry On Top Of Cupcake

Kit Kat-tårta

Fick lov att göra min lillebrors födelsedagstårta och gjorde då en tårta som såg ut som en pool full av smarties. Tårtan inuti består av lite olika lager med sockerkaka, hallongegga och marsánkräm. Utanpå lade jag ett tunt lager chokladsmörkräm för att få Kit Kat-chokladen att fastna runt om. Överst ligger det (som ni kan se) ett lager med smarties. 

Anledningen till varför jag inte visar det ''steg för steg'' är för att jag tycker att man kan använda vilken kaka och vilken fyllning man vill. Det roliga är ju utsidan!

Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  (av 5)
Definitivt en tårta som sticker ut ur mängden. Och inte nog med det; den blev faktiskt väldigt god också! Jag vet att jag inte är först med att baka en sådan här tårta, men det var ändå kul att ha provat det. 


Jordgubbscupcakes

 
 
Betyg: ♥ ♥ ♥ (av 5)
Det går hur fort som helst att bara tillsätta lite vatten (och smör till frostingen) och sedan vispa. Ugnen hade inte ens hunnit bli varm när jag var färdig med muffinsmeten. Himla fina och goda blev de också!
Dock fick jag bara smeten att räcka till 9 (av 11) muffins och frostingen fick man verkligen snåla med. Lite tråkigt! 
För den som är lat eller har bråttom är detta säkert en superbra lösning, men jag själv kommer nog att hålla mig till att göra allt själv i fortsättningen!



Citonstänger

Idag använde jag mig av ett recept från en bok som heter ''Njut en liten smula" (bilderna är jättefina). Ändrade dock i receptet en liten smula, men det blev inte så stor skillnad. ^^
 
Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ (av 5)
Goda och lätta att göra. Det luktar jättegott när man river citronskalet och degen var det verkligen inget fel på. Nackdelen med dessa kakor är att de tar slut alldeles för fort...


Smulpaj med vaniljsås

Bakade en somrig smulpaj på egenodlade jordgubbar och rabarber samt päron. Till pajen serverades en vaniljsås som jag bara var tvungen att färga rosa! Kan aldrig låta bli, hehehe.
 
Ingredienser:
 
Smuldegen ovanpå
150 g smör
2 ¼ dl havregryn
2 ¼ dl vetemjöl
4 ½ msk strösocker

Fyllningen
1 tärnat päron
0,5 l skivade jordgubbar
2 skivade rabarberstjälkar
3 dl strösocker

Gottigott att servera med
Vaniljsås

Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 225°C.
2. Smält smöret i en kastrull och rör ner havregryn, vetemjöl och socker.
3. Skiva jordgubbar och rabarber. Tärna päron i 1 cm stora bitar. Rör om med socker.
4. Häll ut fyllningen i en form och smula över "smuldegen". Blir det lite över kan du slänga det i papperskorgen din mage.
5. Grädda i ugnen i ca 15 minuter.
6. Servera med vaniljsås (går även bra med glass, vaniljkvarg, grädde etc).
 
Betyg: ♥ ♥ ♥ (av 5)
Gott för att bara vara ett vanligt recept man hittar i kökslådan. Tar inte lång tid att göra!