Bakelser med choklad och marshmallows
Blev sugen på att göra bakelser, så igår satte jag igång. Hade inget recept och jag hade aldrig provat det innan så jag var lite osäker på hur det skulle bli, men jag är faktiskt nöjd med resultatet!
Kommer att visa steg för steg hur man gör. Receptet har jag smygit in i texten, för att det inte ska bli allt för mycket text... ;)
Att tänka på: Eftersom att smör blir hårt i kylen, kan choklad-smörkrämen behöva stå framme ett tag innan du kan kleta med den. Om du inte orkar vänta kan du värma den några sekunder i mikron på låg effekt!
Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ (av 5)
Kräver massa tålamod! Det tog mycket längre tid med marshmallowsen än vad jag hade förväntat mig, så jag fick faktiskt be min lillebror om hjälp. Han dekorerade "bara" 2 bakelser, men det räckte för att jag skulle hinna klart innan gästerna kom.
Hur som helst var de riktigt goda!
Hur som helst var de riktigt goda!
Food porn
Här är en video på 2 tjejer som bakar en ''rainbow cake''. Bortsett från att den är grymt cool, ser den även sjukt god ut. Vem skulle inte vilja sätta tänderna i det här liksom?
Det skulle vara roligt att baka en sådan tårta någon gång. Måste definitivt göra det innan jag dör!
Det skulle vara roligt att baka en sådan tårta någon gång. Måste definitivt göra det innan jag dör!
Vaniljcupcakes
Idag har jag bakat cupcakes! Vaniljmuffins med rosa vaniljfrosting, samt dekoration i sockerpasta.
För att göra sådana här cupcakes behöver du
Muffins
• 75 gram smör
• 2 dl strösocker
• 2 dl strösocker
• 4 dl vetemjöl
• 1 krm salt
• 2 tsk bakpulver
• 2 tsk vanillinsocker
• 2 dl mjölk
• 2 st ägg
Topping
• 1 burk (250 g) Kesella Vanilj
• 1 burk (250 g) Kesella Vanilj
• 2 dl vispgrädde
• Sockerpasta i valfri färg
• Karamellfärg
• Sprits-grej
• Karamellfärg
• Sprits-grej
Såhär gör du
Muffins
1. Sätt ugnen på 225°C
2. Smält smöret
3. Blanda mjöl, socker, salt, bakpulver och vaniljsocker i en skål
4. Vispa ihop ägg och socker i en annan skål
5. Rör ner ägg- och mjölkblandningen och det smälta smöret i mjöl-blandningen
6. Grädda i ugnen i ca 10-15 min
Topping
Du kan passa på att göra toppingen/frostingen under tiden muffinsen är i ugnen.
1. Vispa ihop kesellan, vispgrädden och ca 1 tsk karamellfärg till en kräm. Den börjar bli färdig när du kan göra ''cupcake-klickar'' av krämen. Du kan testa att göra några direkt i skålen!
Du kan passa på att göra toppingen/frostingen under tiden muffinsen är i ugnen.
1. Vispa ihop kesellan, vispgrädden och ca 1 tsk karamellfärg till en kräm. Den börjar bli färdig när du kan göra ''cupcake-klickar'' av krämen. Du kan testa att göra några direkt i skålen!
Dekoration
Medan muffinsen svalnar kan du låta toppingen stå i kylskåpet i en bunke med lock på. Nu är det dags att göra dekoration i sockerpasta!
Medan muffinsen svalnar kan du låta toppingen stå i kylskåpet i en bunke med lock på. Nu är det dags att göra dekoration i sockerpasta!
När du känner att du har tillräckligt mycket sockerpasta-figurer för att dekorera dina muffins, tar du ut toppingen ur kylskåpet.
Spritsa en liten klutt på varje muffin, ungefär som du gör med mjukglass. Dekorera sedan med dina sockerpasta-figurer.
Klart att servera!
Betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ (av 5)
Enkla och roliga att göra om du har tid över. Dock är toppingen/glasyren lite svår att få tjock, den blir lätt rinnig (som ni kan se på bilderna). Familjen tyckte i alla fall att de var goda!
Enkla och roliga att göra om du har tid över. Dock är toppingen/glasyren lite svår att få tjock, den blir lätt rinnig (som ni kan se på bilderna). Familjen tyckte i alla fall att de var goda!